AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

LA MULTI ANI, Armata Română!

DISTRIBUIE

Instituită de autoritățile române prin Decretul nr. 381 din 1 Octombrie 1959, data de 25 Octombrie avea să devină zi de omagiere a Armatei Române, onorând astfel faptele de arme ale militarilor români de a lungul timpului.

Prin lupta și jertfa a 525 702 militari români, din care 58.330 au fost uciși, răniți sau dispăruți, trupele române au reușit, la 25 octombrie 1944, eliberarea orașelor Careii Mari și Satu Mare, ultimele localități din vestul țării.

Ziua Armatei Române are implicații mult mai profunde, fiind omagiați cu acest prilej militarii români căzuti la datorie de a lungul timpului dar și militarii români ce și fac datoria în poligoanele și câmpurile de instrucție din țară.

Faptul că Armata Română este situată permanent pe primele locuri în sondajele de opinie, denotă faptul că această instituție și-a înțeles rolul, locul și menirea în cadrul societății românești.

În calitatea mea de fost militar activ, veteran al teatrelor de operații, actual militar în retragere și președinte al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.), îmi revine deosebita onoare și plăcere de a adresa, în numele colegilor mei din Asociatie, un sincer „La mulți ani” atât militarilor români aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor în țară sau la mii de kilometri depărtare, cât și Armatei Române în ansamblul ei. ONOARE ȘI RESPECT!

LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNIEI !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.