AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

O nouă zi și multe experiențe în tabăra „Tinerilor Veterani” – AMVVD,

DISTRIBUIE

În domeniul militar nicio secundă nu se pierde fără a învăța o lecție care să-ți dezvolte instinctul de supraviețuire, pe care să-l folosești la nevoie. Astfel, ce zi mai bună putea fi pentru un exercițiu de alarmare, decât duminica dis de dimineață?
Nelipsita înviorare și micul dejun sunt parte eternă a programului zilnic al unui cadet, deci nu puteau lipsi.
Ziua de instrucție a început cu învățarea tehnicilor de acordare a primului ajutor în caz de evenimente medicale și a metodelor de aprindere a focului atât de necesar atât pentru a asigura supraviețuirea in condiții de izolare, prin asigurarea căldurii corporale optime militarilor dar și prin utilizarea la tratarea termică a alimentelor și fierberea apei pentru a deveni potabilă.
A fi militar nu înseamnă doar pregătire și tonus ridicat, dar și o stare spirituală echilibrată, astfel că hramului bisericii mănăstirii Dealu – „Acoperământul Maicii Domnului” a oferit ocazia perfectă pentru participarea „cadeților” AMVVD la slujba liturghiei, urmată de o plimbare prin împrejurimile CRRV și a Mănăstirii pentru a asigura înțelegerea și sedimentarea învățăturilor creștine primite de la preot.
Înaintea mesei de prânz a fost constituită formația taberei, pentru a face un bilanț al activităților și a transmite certificatele de participare și conferirea titlului de cadet al taberei AMVVD – „Tinerii Veterani”.
Masa de prânz a oferit ocazia rememorării amintirilor plăcute trăite în tabără pe care le vor lua cu ei acasă și amânarea momentului despărțirii de locul care le-a produs un impact profund și plăcut, dezvoltând dorința de a reveni și anul viitor.

„Tabăra „Tinerilor Veterani – AMVVD” a oferit ocazia întâlnirii tinerilor din orașul Pucioasa cu cei care au ajutat scrierea istoriei recente a României, pentru că cine altcineva a asigurat susținerea puternică și necondiționată a politicii externe a României dacă nu Armata Română prin militarii participanți la misiunile din teatrele de operații, care au sacrificat familia, sănătatea sau chiar propria viață pentru susținerea obiectivului strategic al României, acela de a participa la misiuni de coaliție și de a deveni un stat contributor important la efortul international de combatere a terorismului și sprijinire a populației civile din zonele defavorizate. Unii camarazi și-au pierdut viața în acest efort altruist, dar povestea lor și experiența dobândită nu trebuie lăsată să moară, ci trebuiesc transmise generațiilor viitoare spre a fi învățătură și astfel erorile trecutului să nu se repete. Prin această tabără, dar și prin celelalte organizate de AMVVD pe teritoriu anul acesta, dar și anii trecuți, veteranii teatrelor de operații, eroii contemporani ai României, și-au îndeplinit datoria sacră de a transmite experiență dar și sentimentul de apartenență la un popor demn, iar iubirea de neam și țară sunt sfinte.” – sunt cuvintele spuse, cu glasul tremurând de emoția despărțirii, de domnul Marius APOSTOL, președintele AMVVD, militar veteran, grav rănit pe timpul misiunilor din teatrele de operații.
Onoare și respect!

La buna desfășurare a activităților și-au adus aportul veterani și susținători AMVVD, astfel:

  • coordonatorii taberei:
    Marius APOSTOL, Iulius ONICA, Valeriu DRAGOMIR;
  • personal auxiliar: Mihail Sorin VARTOLOMEI, Niculae MARALOIU, Carmen APOSTOL, Niculae PASCALE, Irina SCARTOAJE, Catalina DRAGOMIR, Didi VOICILA, Cosmin Vasile ADRIAN, Asociația de airsoft „Ghost Regiment” – președinte Vasile Adrian, echipa jandarmeriei Dâmbovița, îndrumătorul cultural al muzeului Mănăstirii Dealu – domnul Constantin CRISTEA;
  • din partea Școlii Gimnaziale ” Mihai Viteazul” din Pucioasa au participat doamnele profesoare ZAMFIR Claudia Aurora, PINCOVICI Alina-Ivona, TEOTOC Elena Loredana, MARTON Elena, BIRO Gabriela;
  • orașul Pucioasa a fost reprezentat de domnul primar ANA Emilian Constantin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.