AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

„Cadeții” din tabăra AMVVD de la CRRV Târgoviște – ziua 2

DISTRIBUIE

Astăzi deși e zi de weekend, încă de la prima licărire de lumină la CRRV Târgoviște se aud glasuri copii fericiți. Cu toții sunt emoționați și curioși să descopere surprizele pe care le va rezerva o nouă zi în tabăra „Tinerilor Veterani” organizată de instructorii AMVVD.
Fericiți și neastâmpărați aleargă prin împrejurimi, făcând o gălăgie plăcută de suflete libere și fericite să descopere o lume nouă, inedită, pe care doar unii vor reuși să o descopere pe deplin mai târziu.
Programul zilei a început cu demostrațiile practice despre misiunile și modul de acțiune a unei unități canine, unde actorul principal a fost „Rex”, un exemplar minunat din rasa câinilor lupi pe care Inspectoratul de Jandarmerie a județului Dâmbovița Dâmbovița îl are în încadrat.
Au urmat ateliere unde tinerii participanți au învățat diferite tehnici de supraviețuire, confecționarea unui adăpost, procurarea hranei și a apei potabile.
La lăsarea serii, copii au ascultat poveștile de viață ale instructorilor, militari veterani care au rupt din timpul lor pentru a fi prezenți și a transmite mai departe tinerei generații spiritul datoriei față de patrie, responsabilitatea ducerii mai departe a obiceiurilor și tradițiilor nationale, precum și a obiceiurilor militare privind respectul față de însemnele naționale și față de semeni. Aici focul de tabără a făcut ca peisajul să fie și mai profund, iar tinerii „cadeți” au sorbit fiecare istorioară, dorind ca odată să ajungă și la performanțele celor din fața lor.
„Glasurile copiilor care zburdă fericiți, copleșiți de sentimentul de libertate este răsplata neprețuită a efortului nostru. Oferim experiență și îndemânare, dar mai ales oferim modele semne de urmat. Numai așa românismul și spiritul de devotament față de țară va fi transmis mai departe către generațiile ce abia așteaptă să-și ia zborul din cuib și să preia misiunea sacră continuității în teritoriul pe care înaintașii ni l-au lăsat moștenire cu prețul sângelui lor.” – Marius APOSTOL, președintele AMVVD, militar veteran, grav rănit pe timpul misiunilor din teatrele de operații.
Onoare și respect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.