AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Constantin-Laurenţiu Lixandru

DISTRIBUIE

14 martie 1981 – 5 mai 2011

    Sublocotenentul (pm) Constantin-Laurențiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, a căzut la datorie în provincia Zabul, Afganistan. În timpul desfășurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, a fost rănit grav, fiind evacuat de urgență la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieții sale,  a decedat.

     Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurențiu Lixandru, care și-a sacrificat viața sub culorile Drapelului național, săvârșind acte de devotament excepțional, în timpul executării misiunii în teatrul de operații din Afganistan. De asemenea, ministrul Apărării Naționale a înaintat Președintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem a caporalului Constantin-Laurențiu Lixandru cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Cavaler”, pentru militari, cu însemn de război.

     În semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Lixandru Constantin-Laurențiu, s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al orașului Rovinari, județul Gorj, pe data de 14.05.2011 și conform H.C.L. nr. 57 din 30.05.2015, o stradă din același oraș, îi poartă numele.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.