AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Dragoş Traian Alexandrescu

DISTRIBUIE

23 august 1976 – 31 august 2008

La 31 august 2008, în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kandahar), la aproximativ 20 km de Qalat, al treilea transportor amfibiu blindat, dintr-o coloană de patru autovehicule militare a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, iar tânărul muscelean a decedat pe loc, în urma deflagrației care a urmat. Dragoș Alexandrescu abia împlinise 32 de ani, cu o săptămână înainte de tragedie.
S-a născut la data de 23 august 1976, fiind al doilea copil al familiei Alexandrescu, în localitatea musceleană Câmpulung, unde și-a petrecut copilăria. În aceeași localitate a urmat școala generală și liceul.

În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit pe timpul executării misiunii din teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața sub culorile drapelului național, săvârșind acte de eroism, Alexandrescu Dragoș a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului (p.m.) Alexandrescu Dragoș i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Câmpulung Muscel, județul Argeș din data de 19.03.2008

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Pios omagiu sublocotenentului (pm) Dragoş Traian Alexandrescu”