AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Șoimii Carpaților și-au omagiat eroii. Sucursala AMVVD Bistrița, coroană de flori în memoria militarilor bistrițeni căzuți la datorie în Afganistan

DISTRIBUIE

Zi încărcată de emoție în rândul militarilor de la Batalionul 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” din Bistrița care au participat astăzi, 1 octombrie, la comemorarea  celor doi eroi bistrițeni  căzuți la datorie în teatru de operații din Afganistan, slt (pm) Marius-Florin Sfechiș  și slt (pm) Cristian-Petru  Filip.

În cadrul evenimentului, la care au participat și familiile celor doi eroi, maiorul Ioan-Sorin Semeniuc a evocat sacrificiul tinerilor militari care și-au pierdut viața în timpul executării misiunii ISAF III, în anul 2010: ,,Se împlinesc opt ani de când doi dintre camarazii de arme au căzut la datorie în teatrul de operații Afganistan, dând tot ce au avut mai scump. Au intrat astfel în marea oaste a eroilor neamului. Nu-i putem aduce înapoi și nici nu putem alina suferința familiilor lor. Nici golul pe care l-au lăsat în inimile noastre nu-l putem umple. Ceea ce putem face, ceea ce trebuie să facem, este să îndeplinim o datorie sacră pentru ei, așa cum și ei și-au îndeplinit-o pe a lor: să le onorăm în veci memoria” a spus maiorul Semeniuc în cadrul ceremonialului de comemorare, citat de site-ul Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița ,,General Grigore Bălan”.

Militarii batalionului, alături de rudele eroilor comemorați astăzi, au participat apoi la slujba de pomenire  de la Biserica militară a garnizoanei Bistrița și la depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor Batalionului 812 Infanterie, aflat în incinta unității militare și ridicat în semn de recunoștință și respect față de cei care și-au dat viața în slujba țării. La monument au fost depuse două coroane de flori din partea militarilor Batalionului 812 Infanterie și din partea delegației AMVVD, sucursala Bistrița, condusă de președintele acesteia, Nicolae Patainea.  

 Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace pe eroii Batalionului 812 Infanterie!

Cinste și onoare memoriei lor!

Foto: Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, Nicolae Patainea

 

Fotografia postată de Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan".

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.