AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Traseul Roșu al Ștafetei Veteranilor, onorat de A.M.V.V.D. VASLUI

DISTRIBUIE

Traseul Roșu al Ștafetei Veteranilor, care a început de la Chișinău și are că punct final Monumentul Ostașului Român de la Carei unde se vor întâlni cele trei ștafete roșie, galbenă și albastră ( tricolorul ), a ajuns la Vaslui.

La activitatea de anul acesta , militarilor din garnizoanele Bârlad, Vaslui și Huși le-a revenit onoarea de a parcurge traseul Vaslui – Bacău în memoria eroilor neamului.

Din grupul maratoniștilor au făcut parte următorii membri AMVVD Vaslui: Bircă Gabi , Teacă Claudiu , Iosip Claudiu , Crap Petrică , Dohan  Valentin , Popa Cristinel , Trufaș Dan , Cioclu Ionuț ,Iancu Bogdan , Crețu Mircea , Matei Adi.

„Am preluat ștafeta de la militarii Batalionului 151 , iar maratonul s-a desfășurat pe data de 15.10.2021 și la final am predat ștafeta voluntarilor Invictus din Bacău. Activitatea sa desfășurat pe platoul Palatului Administrativ din Bacău în prezenta comandantului garnizoanei dl.general de flotilă aeriană Leonard- Gabriel Baraboi și a reprezentanților autorităților publice locale, ne-a mărturisit vicepreședintele AMVVD Vaslui MIRCEA CREȚU.

În această seară, începând cu orele 21.00, ștafeta va fi așteptată la Botoșani atât de reprezentanți ai ministerului cât și de reprezentanți ai AMVVD Botoșani. Le urăm succes alergătorilor printre ei aflându-se și membrii ai sucursalei noastre și ÎMPREUNĂ SUSȚINEM VETERANII!


Amintim că, a început activitatea premergătoare a Zilei Armatei ce se desfăşoară în perioada 01-25 octombrie şi la ea participă voluntari din Ministerul Apărării Naţionale şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, din asociaţii sportive şi organizaţii nonguvernamentale. Cele trei trasee însumează peste 3500 de km, iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final al ștafetei, unde cele trei trasee se întâlnesc, este municipiul Carei, la Monumentul Ostașului Român, pe data de 25 octombrie 1944, de Ziua Armatei României și vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.