AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Membrii AMVVD Botoșani care fac parte din Ștafeta Veteranilor Invictus au plecat spre Suceava

DISTRIBUIE

Ștafeta Veteranilor din traseul roșu a poposit duminică seara, în centrul municipiului Botoșani. Militari și voluntari, dar și oficialități, s-au adunat pentru a primi Ștafeta Veteranilor Invictus de la Piatra Neamț.

În jurul orei 20.00, delegația a ajuns în fața Monumentului Eroilor, de la intersecția Căii Naționale cu strada Cuza Vodă, sosirea voluntarilor fiind urmată de intonarea Imnului de stat al României.

Momentul plin de emoție a fost cel al predării efective a Ștafetei, de către voluntarii din Piatra Neamț, către voluntarii din Botoșani.

„În numele eroilor neamului românesc, vă predau ștafeta!”, au fost cuvintele care au răsunat în centrul municipiului, cuvinte care au fost urmate de cele ale voluntarului din Botoșani, sergentul Bordei Daniel, participant în teatrul de operații Afganistan: „În numele eroilor neamului românesc, preiau ștafeta!”.

Printre cei prezenți care au și luat cuvântul au fost comandantul Garnizoanei Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian, colonelul în rezervă Sergiu Balanovici, prefectul Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. (puteți viziona AICI sosirea Ștafetei Veteranilor Invictus)

Organizată de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ștafeta Veteranilor și-a propus și anul acesta promovarea memoriei eroilor romani prin intermediul sportului.

Ștafeta Veteranilor a plecat spre Suceava

Din echipa botoșăneană fac parte atât Comandantul Batalionului 355 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, lt. col. Codruț Stefan Obreja, care alergă alături de militarii din subordinea sa, cât și președintele interimar al AMVVD Botoșani, veteranul Cioban Macarie Daniel. Împreună cu ei vor mai alerga militarii veterani, membrii AMVVD Botoșani, Cristian Ciobanu, Doboșeru Sebastian, Landea Dinu.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. 

Încercând să reconstituie trei dintre traseele străbătute odinioară de eroii români, participanții vor poposi la fiecare monument ridicat în memoria acestora, punctul final fiind reîntregirea celor trei culori sub simbolul drapelului național la Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația hortysta la 25 octombrie1944.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.