AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Veteranul de război Constantin I. Radu sărbătorit la centenar

DISTRIBUIE

Azi, 08 februarie 2022, veteranul de război, căpitan în retragere Constantin I. Radu, împlinește 100 de ani. AMVVD sucursala Vâlcea l-a sărbătorit la centenar și i-a oferit o diplomă aniversară și un coș de cumpărături.


Veteranul nostru de război a luptat doi ani în cel de-al II-lea Război Mondial până când a fost rănit și nu a mai fost posibilă încadrarea sa ca militar combatant.


Își pierde soția de tânăr dar niciodată optimismul, atitudinea pozitivă și credința în valorile strămoșești care-i dau puterea de a trece peste toate greutățile vieții. Tot ce a realizat în viața sa a fost săvârșit cu mândria și bucuria lucrului bine făcut, din suflet pentru alte suflete. Vitalitatea sa nestăvilită, care l-a menținut activ până la această vârstă, l-a apropiat întotdeauna de cei foarte tineri care căutau și se bucurau de prezența sa inspirațională.

Fire extrem de sociabilă și activă, a suportat cu greu limitările impuse de situația sanitară prezentă, cel mai mult lipsindu-i întâlnirile cu prietenii săi, unii dintre ei veterani de război ca și dumnealui.


Înțelegem acum secretul longevității sale – un om care a oferit celor din jur atâta dragoste sinceră și dezinteresată, a primit înapoi pe măsura sufletului său minunat, căci iubirea înseamnă viață. Acesta a fost cel mai frumos cadou pe care familia sa, prietenii și cunoscuții săi i l-au făcut de-a lungul întregii sale vieți.


Cu ocazia împlinirii a 100 de ani îi dorim veteranului nostru multă sănătate și împlinirea tuturor dorințelor!


La mulți ani!

🖋️ Slabu Gabriel
📸 Dinescu Laurentiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.