AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – ziua B.2I., 1 Sept 2023

DISTRIBUIE

Astăzi la zi de mare sărbătoare pentru una din unitățile emblematice ale Armatei Române, AMVVD a răspuns prezent la invitația de a fi parte la bucuria atâtor generații, care i-au purtat cu cinste Drapelul de Luptă atât pe teritoriul național cât și pe meleaguri străine, în misiuni ONU și teatre de operații din Balcani, Africa și Orientul Mijlociu.
Este vorba de Batalionul 2 Infanterie Călugăreni care sărbătorește 30 de ani de la înființare.
Din partea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, au transmis mesajul Veteranilor TO, domnul Marius APOSTOL, vicepreședintele asociației, domnul Iulius ONICA, domnul director Raul Popescu împreună cu membri AMVVD care au servit sub drapelul de luptă al prestigioasei unități militare.
„Batalionul 2 Infanterie Călugăreni este o unitate emblematică a Armatei Române. A deschis și netezit drumul anevoios și periculos al misiunilor externe celor ce i-au urmat. Devotamentul față de țară, altruismul și compasiunea sunt noțiuni adânc impregnate în spiritul „Călugărenilor”.
Cinste celor care poartă sau i-au purtat cu mândrie ecusonul pe mânecă! Voi ați servit interesul național oriunde a fost nevoie și ați ridicat prestigiul acestei unități și al Armatei Române acolo unde este acum.
La mulți ani Batalionului 2 Infanterie Călugăreni!
La mulți ani celor ce servesc sau au servit patria sub Drapelul de Luptă al Batalionului 2 Infanterie Călugăreni!” – mesajul de felicitare al președintelui AMVVD, domnul Marius Apostol, veteran TO, rănit grav în misiune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.