AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

YOUNG VETERANS FEST ediția a III-a, 26-28 MAI 2023, Drobeta Turnu Severin

DISTRIBUIE

Dragii noștri,
Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul De Mir” (AMVVD) a pregătit o surpriză majestuoasă pentru toți cei care doresc să-i cunoască mai bine pe veteranii teatrelor de operații – adevărații eroi contemporani ai României.

Astfel, începând de astăzi, pentru trei zile, orașul Drobeta Turnu Severin devine epicentrul spre care migrează toată suflarea ce trăiește românește, pentru a simți îndeaproape evoluția evenimentelor programate a se desfășura pe timpul Young Veterans Fest ediția a III-a.

Prin Young Veterans Fest, AMVVD promovează la Drobeta Turnu Severin divertismentul dar și respectul pentru tradiție, pentru ființa neamului românesc, respectul față de eroii care au plătit tributul suprem, față de militarii veterani ai teatrelor de operații ce au luptat cu onoare și curaj pentru a servi interesul național acolo unde țara a cerut-o, aportul comunității la recuperarea militarilor răniți, cultul pentru veteranii din teatrele de operații, cultura muzicală și portul popular.

Cunoașterea de către societatea civilă a problemelor, privațiunilor și suferințelor cu care se confruntă militarii veteranii, poveștile lor de viață, trăirile avute pe timpul misiunilor desfășurate în poligoanele de tragere, sau în teatrele de operații, constituie o adevărată comoară de lecții învățate, pentru că este important să cunoaștem erorile istoriei pentru a le preveni în viitor.

Iată de ce AMVVD a hotărât să ia în propriile mâini frâiele înființării unui Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani lângă Mănăstirea Dealu, Aninoasa (C.R.R.V. – AMVVD) care să primească atât seniori veterani dar și mai tinerii noștri camarazi, cărora activitățile covârșitoare și presiunea suferită pe timpul instruirii în poligoane, pe teritoriul național sau în afara granițelor, le-au adus dezechilibre ale capacităților și resurselor fizice și emoționale, pentru a le asigura recuperarea necesară și mai apoi reintegrarea în unitatea de încadrare cu capacitatea de efort recuperată, fiind în măsură să se dedice în totalitate obiectivelor și misiunilor primite.

Să știți că militarii suferă traume. Veteranii au pus mai presus de toate țara pe care servit-o cu suferință, preț de sânge și unii chiar cu viața. În România aceștia primesc uneori felicitări, alteori poate medalii și mai apoi sunt lăsați în voia sorții, într-o societate nepregătită să-i primească și să le ofere contextul de integrarea necesar. Acesta este momentul în care militarii suferă al doilea șoc, mult mai puternic: trădarea celor care ar trebui să-i sprijine la nevoie.
Centrul de recuperare și refacere pentru veterani se va face, cu sau fără ajutorul pe care autoritățile au datoria să-l depună necondiționat, pentru că noi suntem determinați și am învins multe opreliști înainte.

Să nu uitați că noi am adormit seara și ne-am trezit dimineața cu imnul național în inimă, zi de zi, încă de la începuturile carierei. Nouă nu ne e rușine că suntem români și suntem mai determinați ca oricând să ne ajutăm singuri, dacă altfel nu se poate.
Știu că stă în felul de a fi al oamenilor să fie eroi atunci când li se oferă șansa, iar voi aveți șansa de a fi eroii veteranilor, aceia care și-au făcut datoria față de patrie fără să clipească, de fiecare dată și oriunde interesul național a cerut-o. Compasiunea este o calitate sublimă a umanității, iar numai după ce omul manifestă compasiune se poate numi nobil.

Veteranii nu lasă pe nimeni în urmă!
Împreună suntem puternici!
Împreună suntem AMVVD!

Parteneri ai AMVVD pentru desfășurarea evenimentului sunt Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.