AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

„Recunoștință veteranilor de război”

DISTRIBUIE

Răspunzând învitației primite, președintele AMVVD Cluj Dan Ștefănache, a participat în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, a ambasadorului Ucrainei în România, și a unei numeroase audiențe, în apropierea Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, într-o atmosferă de sărbătoare, la o seară de gală.

La Opera Națională Română din Cluj-Napoca a avut loc spectacolul „Credință și Onoare”, organizat de Ministerul Apărării Naționale, în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război”, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Pe scena prestigioasei instituții clujene au concertat Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și Corul Tronos al Patriarhiei Române. Sopranele Elena Dincă Velica și Emilia Dorobanțu s-au alăturat partiturii muzicale în calitate de soliste.

Cadrele militare active și în rezervă, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, autorităților publice locale, mediului academic din Cluj-Napoca, membri ai familiilor veteranilor de război care au participat la activitate au avut parte de un spectacol de excepție care a ținut să cinstească faptele de arme ale celor care au jurat Credință și Onoare, au contribuit la scrierea istoriei României și cărora Patria pentru care au luptat le datorează atât de mult.

Aceștia au avut parte de cântece celebre din patrimoniul muzical național și internațional cu caracter militar și religios.Specatcolul face parte dintr-o serie mai amplă de manifestări dedicate „Zilei Veteranilor de Război” – 29 aprilie și care se vor derula în perioada următoare în toate marile garnizoane din ţară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.