AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Prin Young Veterans Fest – III, AMVVD promovează la Drobeta Turnu Severin divertismentul dar și respectul pentru tradiție

DISTRIBUIE
Prin Young Veterans Fest ediția a III-a, AMVVD promovează la Drobeta Turnu Severin divertismentul dar și respectul pentru tradiție, astfel la dispoziția celor prezenți vor fi atât exponate din muzeele AMVVD din țară, dar și veterani care să și povestească trăirile avute pe parcursul misiunilor desfășurate în timpul instruirii în poligoane de tragere, dar când au fost dislocați în teatre de operații, departe de cei dragi, fără posibilitatea de a fi stâlpul familiei la nevoie, pentru că militarii veterani au pus mai presus de toate țara și interesul național pe care l-au servit cu suferință, preț de sânge și chiar cu viața.
Astfel, oaspeții noștrii la festival vor putea viziona și primi explicații despre exponate ale „Muzeului Veteranilor al AMVVD” – Argeș, care prin mobilizarea și implicarea totală a camaradului nostru, Dan Arsenescu – președinte sucursală, au adus însemne și simboluri prețioase nouă veteranilor.
Putem spune că „Muzeul Veteranilor AMVVD” – Argeș oferă ocazia înțelegerii evoluției parcurse de armata română pentru participarea la misiuni externe, începând cu 1992 și până în prezent. Printre piesele aduse la Severin vor fi ținute militare, obiecte personale, diplome, insigne, plachete, etc.
La Drobeta Turnu Severin va fi prezent și Muzeul Aviației aflat sub coordonarea domnului Aurel Pană, în care putem viziona un pachet deosebit de exponate compus din: distincții acordate militarilor veterani cu diverse ocazii, medalii, insigne, colecția de însemne militare românești și internaționale și obiecte personale ce au aparținut veteranilor T.O.
Expoziția temporară a militarilor din teatrele de operații face parte din patrimoniul Muzeului Veteranilor și este constituita din următoarele exponate: drapelele tuturor țărilor membre NATO, ținute ce au aparținut militarilor veterani ai teatrelor de operații, ținute forțe aeriene, ținute forțe terestre, ținuta de gala forțe navale, ținute forțe navale, ținute combat forțe navale, ținute mariner, ținute combat forțe aeriene, ținute combat forțe terestre, ținute pilot forțe aeriene.
„Înființarea Muzeului Veteranilor a reprezentat o nouă pagină în cartea de istorie modernă, ce luptă împotriva uitării sacrificiilor veteranilor, pentru a învăța din trecut și a asigura un viitor mai liniștit tinerelor generații. Veteranii din toată țara, acești eroi contemporani ai României, au răspuns prezent ca de fiecare dată și au donat obiecte, medalii, distincții, insigne, ținute, mărturii atât naționale cât și ale partenerilor de coaliție din teatrele de operații, astfel încât AMVVD deține un patrimoniu istoric unic în țară! Vă invităm cu toată căldura să fiți parte la acest festival și să cunoașteți detalii despre viața si gândirea militară.” – sunt gândurile mărturisite de domnul Apostol Marius – președintele AMVVD, cel care a avut inițiativa organizării anuale a unui festival dedicat veteranilor TO.
Surprizele nu s-au terminat aici.
În zilele care urmează vom reveni cu mai multe dezvăluiri surprinzătoare despre festival, deci stați aproape!
Urmăriți site-ul www.amvvd.ro și paginile de Facebook ale AMVVD, unde veți afla vești proaspete despre surprizele pe care vi le pregătim și astfel să vă convingem să veniți pentru a petrece timp de calitate cu amuzament și voie bună alături de noi, veteranii, la Drobeta Turnu Severin.
Vă așteptăm cu drag la Drobeta Turnu Severin, să fiți alături de veteranii contemporani ai României!
#AMVVD #CRRV
#YOUNGVETERANSFEST
ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!
ÎMPREUNĂ SUSȚINEM VETERANII!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.