AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD & ANVR la Timișoara, împreună în viața urbei

DISTRIBUIE

La invitația directorului Oficiului Județean de Poștă Timiș, domnul Nicolae AVRAM, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Razboi, domnul general maior retragere Constantin MĂRĂCINE, însoțit de directorul departamentului comunicare al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, domnul Mihail Sorin VARTOLOMEI, au efectuat o vizită în scopul promovării activităților noastre în rândul societății civile.
Discuțiile au fost deschise, manifestându-se disponibilitatea de a ajuta în măsura posibilităților.
La muzeul Poștei Române, organizat în cadrul impunătorului edificiu din Timișoara, am avut ocazia să cunoaștem puțin din istoria timbrelor poștale în România și despre istoricul poștei Române. Tot aici a avut loc și o întâlnire între generații, unde tinerele vlăstare au avut șansa de a întâlni personalități care au trăit evenimente istorice importante pentru România.

Domnul director Avram Nicolae ne-a adresat invitația de a participa la ceremonialul de dezvelire a bustului generalului Trapșa Mihail, ce se va desfășura în luna octombrie a.c., în localitatea Lăpușnicel, din județul Caraș-Severin. Cu aceeași ocazie se va lansa și monografia comunei Lăpușnicel.
Generalul Trapșa Mihail, bănățean român, ce a trăit în secolul XVIII, a ajuns în fruntea armatei austriece, fiind o figură marcantă a Curții de la Viena, pentru faptele sale fiind înnobilat cu titlul de cavaler de Trapșa; din averea personală a înființat, la Caransebeș, o școală de fete cu predare numai în limba română.
La sfârșitul întâlnirii am primit invitația de a consemna câteva impresii în cartea de onoare a prestigioasei instituții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.