AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Bogdan Valerian Hâncu

DISTRIBUIE

24 iunie 1978 – 27 aprilie 2006

    Bogdan Valerian Hâncu făcea parte dintr-o patrulă mixtă italiano-română, care efectua o misiune de monitorizare și antrenare a poliției irakiene. Patrula a fost atacată, în jurul orei 08.00, iar în urma exploziei unei mașini capcană mai mulți militari, printre care și cel român, și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți.

      În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit pe timpul executării misiunii din teatrul de operații Irak în care și-a sacrificat viața, caporalul Hâncu Bogdan Valerian a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad  de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Hâncu Bogdan Valerian i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Iași, județul Iași din data de 27.04.2006 și conform H.C.L. nr. 123 din 29.04.2016, o alee din același municipiu îi poartă numele.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.