AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Ciprian-Ştefan Polschi

DISTRIBUIE

19 septembrie 1981 – 05 septembrie 2019

S-a născut în municipiul Buzău, județul Buzău.

A urmat școala generală și liceul cu program sportiv din municipiul Buzău, pe care l-a absolvit în anul 2000.

A intrat în serviciul militar la data de 19 februarie 2002, la unitatea militară 01725 Râmnicu Vâlcea, fiind trecut în rezervă la data de 14 februarie 2003, la unitatea militară 01766 București.

Începând cu data de 1 mai 2004, a fost încadrat ca militar profesionist, la Batalionul 60 operații speciale ”Băneasa-Otopeni”, ca șofer pe autostația radio, în plutonul comunicații din compania sprijin luptă, obținând brevetul de personal aeronavigant-parașutist în același an.

Începând cu data de 22 iulie 2019, a încadrat funcția de șofer și asistent (staff assistant-driver) în cadrul Comandamentului componentei pentru operații speciale NATO din Afganistan (NSOCC-A) din Kabul.

Pe timpul misiunii și-a îndeplinit cu demnitate și onoare datoria, fiind apreciat de colegi, șefi și parteneri de coaliție.

Avea îndeplinite alte două misiuni în TO Afganistan, în anii 2016 și 2018.

Pe parcursul carierei profesionale a manifestat constant un deosebit interes în dezvoltarea sa profesională.

A fost decorat cu trei distincții: Militar Veteran (03 iulie 2017), ”NATO Non-Article 5 Medal” (04 august 2018) și ”Joint Service Commendation Medal” a armatei SUA.

În data de 5 septembrie 2019, pe timpul executării unei misiuni în TO Afganistan, a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană.

A fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem și decorat de către președintele României cu Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler, cu însemne de război, pentru militari.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.