AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Efortul altruist al AMVVD primește recunoaștere prin hotărârea CL al municipiului Târgoviște

DISTRIBUIE

Reușitele AMVVD continuă, ele ne motivează să mergem mai departe și ne confirmă faptul că suntem pe calea dorită de membrii și susținătorii noștrii.
Spiritul de camaraderie al veteranilor din teatrele de operații atinge cote tot mai înalte, iar faptele bune ne animă pe zi ce trece.
Astfel, după ce copilașii așezământului „Sfinții Mihail și Gavriil” s-au bucurat de cadourile de Paște și prezența veteranilor în mijlocul lor, pe adresa AMVVD a sosit încă o veste bună. În data de 30 martie 2023, pentru a consfinți votul unanim acordat pe timpul desfășurării ședinței Consiliului Local al municipiului Târgoviște, a fost emisă și hotărârea cu nr. 139 din 2023, prin care bunurile imobile aflate în locația fostului spital Mănăstirea Dealu se atribuie în folosință, cu titlu gratuit, în favoarea „Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.
Astfel, visul veteranilor TO continuă, iar Centrul de Refacere și Recuperare a Veteranilor începe să prindă contur. Lucrările de refacere a clădirilor vor începe în scurt timp, cu aportul membrilor asociației.
Pe această cale facem un apel tuturor celor care doresc să întindă o mână de ajutor acestui proiect unic în Romania, destinat recuperării veteranilor TO afectați (psihic sau cu sechele medicale) ca urmare a participării la misiuni, să ne sprijine după posibilități, cu materiale de construcții sau sume de bani, în efortul nostru de a finaliza și dota centrul de recuperare cu aparatura medicală atât de necesară.

„CRRV este singurul centru medical cu destinația tratării și ameliorării suferințelor veteranilor ce poartă în suflet și pe trup sechelele lăsate de efectul participării la acțiuni militare în teatrele de operații. Este datoria noastră supremă, a AMVVD, a societății civile, a întregii națiuni de a arăta susținere celor care nu au pregetat să răspundă prezent atunci când li s-a cerut să servească interesul național pe alte meleaguri și nu regretă sacrificiul depus pe altarul țării. Ei sunt adevărații veterani, bravi și demni cetățeni, eroii contemporani ai României, care nu se vaietă și nu cerșesc, dar au nevoie acută ca întreaga societate să le fie alături. Și iată cum printr-un gest mic, dar susținut de cât mai mulți români adevărați, putem pune în operă un proiect care se poate constitui ca o mândrie națională ce va dăinui peste timp, în sensul aprecierii și recunoașterii sacrificiilor militarilor români din trecut, prezent și viitor. Așa sa ne ajute Dumnezeu!” – Marius Apostol, președintele AMVVD.

NOI SUNTEM VETERANII CONTEMPORANI AI ROMÂNIEI!
SUNTEM MAI PUTERNICI CA NICIODATĂ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.